Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Förbjuden medicin räddade mig

Källa: Hemtrevligt.se

Den “förbjudna” medicinen förändrade Angelas liv!

När smärtan av bröstcancern var som värst kunde Angela knappt gå och hade svårt att överhuvudtaget komma upp ur sängen. När hon bad om att få cannabisolja utskrivet, blev det först nej från sjukvården. Men efter att ha konsulterat en annan läkare är smärtan nu betydligt bättre och Angela kan gå igen.

Hos Angela i Majorna råder just nu lite flyttkaos eftersom hon precis har bytt lägenhet. Den är mindre än hennes förra, men det fungerar eftersom hon har sin dotter varannan vecka. Och hon har fått balkong med en magnifik utsikt från nionde våningen.

– Det där är min återhämtning, säger hon och tittar ut över Slottskogen som breder ut sig framför oss. Egentligen skulle jag vilja bo i en stuga i skogen, men det går ju inte med dottern. Det får jag göra när hon är stor.

För sex år sedan fick hon beskedet att hon hade galopperande bröstcancer och behövde opereras omedelbart, vilket också gjordes. Efter det följde fem veckors strålning fem dagar i veckan. Hela processen var tung och svår.

– Det var fruktansvärt bara att få beskedet. Min dotter var liten och jag hängde inte riktigt med för allt gick så fort. Jag fick känslan av att jag förväntades veta hur det gick till med cancervård. Men jag visste ju ingenting. Och jag trodde inte att jag skulle tycka det var så jobbigt, jag trodde jag var tuff, men det var jag inte. Det var svårt både fysiskt och mentalt, säger Angela.

 

Hon visar det lilla ärret där de skurit bort cancern vid sidan av ena bröstet. En tårtbit, kallade de det. Angela kände nog mest att det var en bit av henne som de karvade bort. Tiden efter operationen var svår, rent mentalt. Att först vara sjuk och sedan plötsligt inte ha cancer var tvära kast.

– När man är på sjukhus och går igenom behandlingar så talar alla till en som om man bara är sin sjukdom och sedan är man inte det helt plötsligt, det är svårt, säger hon.

Ett par år senare började hon få ont i kroppen. Speciellt i ena benet och i revbenen på ena sidan. Först avfärdade Angela det med att hon trillat i en kamrats hammock som inte var fast förankrad, men smärtan gick inte över.

– Det var hemskt. Jag kunde till slut inte gå upp ur sängen. Om jag tog mig upp så var det väldigt korta stunder. Bara jag belastade kroppen så gjorde det ont. Jag hade smärta i revbenen bara jag låg ner, berättar Angela.

Hon krävde till slut en röntgen av sin läkare och de kunde konstatera sekundära metastaser i just höften och revbenen och skelettcancer.

– Det borde läkaren misstänkt redan när jag sökte första gången för det är inte ovanligt att man får metastaser när man haft bröstcancer. De berättade också att det var obotligt och att de inte kunde göra något åt den, säger Angela.

Hon var fyrtioåtta år och hade obotlig cancer och hade tidigare hört att cannabisolja kunde hjälpa mot smärtan. De morfinpreparat som sjukvården erbjöd ville hon inte ta, eftersom de är beroendeframkallande.

Till startsidan