Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

1 comment / Add your comment below

 1. Hej!
  Har sett ditt namn och läst om dig lite här och var och då och då. Hur ser det ut med planer på workshops och liknande? Intressant att få reda på hur det funkar i verkligheten och träffa andra människor! Tyvärr så Lever jag med en kronisk sjukdom som ger mig massa smärtor som jag ständigt jobbar och sliter emot. Läkarna i Sverige vågar inte sticka ut hakan för patienterna för det politiska klimatet kring frågan är en ickefråga. Det kan inte vara lätt att gå den längsta/(svåraste?) utbildningen och sen bli trumfade av nån tjänsteman på valfri samarbetsmyndighet. Som land har Vi ett väldigt avigt inställningstagande till medicament som ofta används i rusgivande syfte – men också som självmedicinering och så får vi inte glömma…något vi kämpat hårt med..eller (e)mot …Missbruket.
  Finns få länder som producerar så livsfarligare missbrukare som Sverige.. Meeeen Saker förändras – men aldrig snabbt nog för den som längtar eller väntar. Läkarna vet att det kommer drabba (dem själva) och andra patienter negativt om dom ska ‘chansa’ och sätta en massa patienter på svindyra mediciner. Det kostar en hel del och det inte finns hur mycket pengar i skattkistan som helst. Först å främst så finns det ett väldigt begränsat antal sjukdomar som överhuvudtaget får medicineras med ‘cannabis’. Även då skall aktuell läkare skriftligen ansöka om varje enskilt fall. Har strängt för mig att det även finns ett ‘friare’ alternativ på blanketten till de riktigt grova sjukdomar som det får skrivas ut för. Är nog inte så många läkare som vill bli kända som ‘den som skriver ut’ då det troligen kommer locka ‘vissa’ patienter. Men jag tror att alla vill hitta något som kan lätta på smärtan. Vi kan prova väldigt mycket för en chans till framgång. En chans till avslappnad ro efter stadig kopp i en sliten kropp. Alla andra läkemedlet är droger vid brukande utan recept
  … Cannabis känns lite tvärtom.
  Jag tror man i mångt å mycket inte vill gå emot strömmen. Men om läkaren ändå vill förskriva så ska pengarna till medicinen betalas av den ‘enhet’ (i brist på bättre ord) därifrån läkemedlet förskrivs. Här kan man säkert komma överens ekonomiskt om man väl hittar en mer världsvan läkare som föreskriver. Då det ligger utanför den ordinarie läkemedelsförteckningen så gäller inte högkostnadsskydd eller ‘inkluderad’ försäkring. Alla biverkningarna skall rapporteras. Normalfallet ligger på runt 80 000kr per år och patient av ex Bedrocan. Sen så ska man upprätta ett samarbete med ett apotek som ska ta hem det då det inte finns någonstans… Så det är en himla cirkus. Särskilt när vetenskapen inte ställer upp i samkör och ‘nollvisionen’ är svank-tatuerat av förra regeringen på alla myndighetsanställdas bleka ryggar. Man tittar till den informationen som stämmer överens med det som redan tycks och tänks. Man tittar på den forskning som stämmer med ens förutfattade meningar. Detta tillsammans med mycket annat blandas i den politiska bruna sörjan och sedan blir det som vanligt. *Money Talks*. Har du tur så du var rätt försäkrad när du blev sjuk/skadad och kan leva ett bekvämare liv än någon som ‘bara’ har den vanliga svenska svindyra (väl-)försäkringen. Denna försäkring är något vi alla betalar till och för – så den gäller ALLA…med några få hundra tusen undantag. Både när det kommer till person, tid, pengar och regler. Vissa kan knappt ta sig upp ur sängen när man väl vaknar. Hur ska man klara spara ihop till en pension i ett dödsdömt system samtidigt som man ska möta alla svenska myndigheter i en Turnering för att ha råd att betala hyran till det kommunala bostadsbolaget samtidigt som drömmen om att äga något eget rasar framför ens knappt 35åriga ögon när ännu ett inkassokrav landar innanför dörren och verkligheten knackar en på axeln (ajaj).
  Man behöver ibland sätta sig in i saker, samla information, ta ett par steg tillbaka och tänka.

  Det är lätt att bara se sig själv när man har ont och mår dåligt. Man gör ju vad som helst för att få bort det onda/dåliga när det blixtrar genom hela skelettet och så det krasar i nacken samtidigt som munnen (för en gångsskull) saliveras och halsen drar sig tillbaka, andningen blir tung och illamåendet från magkatarren man dragit på sig från någon av de 8 morgontabletterna börjar göra att man känner sig helt matt.. Svag som man är klarar man sig preciiis in på toaletten för att ulka tills man spyr upp inte ännu helt nedsmälta läkemedelsvätska och slutligen galla.. Varje por på din kropp släpper ifrån sig vätska.. Kallsvettig och skakig börjar ännu en underbar dag och dagens första ‘wet t-shirt byte’ sker..

Lämna ett svar

Till startsidan